Season Kick-off

Alweer de 10e editie van de wePowder Season Kick-off. De reis voor een goede start van je freeride seizoen. Vier dagen freeriden en freetouren in het gebied met de beste poeder kansen. Trap jij samen met ons de winter af? Freeriden zoals het bedoeld is! Samen met de experts van wePowder houden we de sneeuwcondities in de gaten. Een week voor vertrek besluiten we waar we heen gaan, zodat we de beste condities van dat moment in de Alpen scoren. Jij regelt zelf je overnachting, wij zorgen voor een team ervaren internationale gidsen en een goede sfeer. 

 • De beste sneeuwcondities van het moment
 • Een groot freeride gebied
 • Freeriden onder begeleiding van een gids
 • Budget of luxe, boek zelf je accommodatie
 • Lift-access freeriden of freetouren

Onder begeleiding van een van de ervaren Epique gidsen ga je vier dagen freeriden of freetouren. Om de beste kans te hebben op poedersneeuw besluiten we een week voor vertrek naar welk gebied we gaan. We kiezen voor een goed freeride gebied met voldoende lift-capaciteit en genoeg off-piste en tourski/splitboard mogelijkheden. Bijvoorbeeld Les Trois Vallées, Arlberg, Tignes – Val d’Isère, Davos of Sestrière. Verder letten we bij de keuze van het gebied op de weersvoorspelling, het sneeuwdek en de actuele lawine situatie.

Belangrijk voor jou

Programma
Inclusief
Niveau
Materiaal

We verzamelen op woensdagavond in een restaurant voor de opening en briefing. Onder het genot van een hapje en drankje maak je kennis met je reisgenoten en de gidsen. Samen met je gids spreek je het plan voor de volgende dag door. s’ Ochtends treffen we elkaar, net voor openingstijd, bij het dalstation. Na een materiaalcheck pakken we de eerste lift omhoog. We beginnen rustig zodat iedereen kan wennen aan de sneeuw en het materiaal en duiken dan zo snel mogelijk de poeder in. De gids staat voor je klaar met tips en tricks om jouw poeder runs te perfectioneren. Indien nodig maken we vandaag tijd voor een korte safety clinic. De komende dagen zal de gids je steeds meer uitdagen en gaat op zoek naar uitdagende freeride afdalingen. Uiteraard passend binnen het niveau van de groep. De freetour groepen gaan verder de backcountry en en maken dagelijks een korte tour.

Alle details en een dag tot dag programma vind je in de brochure.

 • 4 dagen programma met ‘Staatlich Geprüfte’ ski/snowboard of UIAGM berggids
 • 1 gids per groep van maximaal 7 personen
 • Groepen ingedeeld naar niveau en discipline
 • Organisatie van o.a. gezamenlijke diners en après-ski plekken
 • Bijdrage Trees-for-All om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren
 • SGR Garantiefonds & Calamiteitenfonds

De Kick-off is voor ervaren en beginnende off-piste skiërs en snowboarders die het winterseizoen goed willen beginnen. Je hebt al enige freeride ervaring en kunt gecontroleerd afdalen in diepe sneeuw. We gaan op pad met 6 tot 8 groepen, met 7 deelnemers per groep. Groepen delen we in aan de hand van niveau en ervaring. 

Freeriden of freetouren?

Hou je niet van lopen of wil je gewoon zoveel mogelijk afdalingen maken? De freeride groepen gaan lift-access afdalingen scoren en maken eventueel een korte bootpack. Ben je niet vies van een stuk omhoog vellen en wil je zoveel mogelijk onverspoord kunnen skiën of boarden? Met de freetour groepen gaan we, afhankelijk van de condities, verder de backcountry in. Geef je voorkeur aan bij het boeken!

Twijfel je over je ski of snowboard skills? Neem gerust even contact met ons op. We adviseren je graag. Voor een perfecte voorbereiding kijk even bij onze off-piste training.

Voor de freeriders volstaat een freeride ski. In de freetour groep heb je ski’s met een tourbinding en schoenen met een loopstand nodig. Boarders hebben een splitboard nodig. Daarnaast heb je de standaard tour-accessoires zoals vellen, harschijzers en telescoopstokken nodig. Verder heb je een rugzak nodig met de mogelijkheid om ski’s of board te bevestigen. Ruim voor aanvang van je reis ontvang je van ons een gedetailleerde paklijst met alles wat je nodig hebt.

Bij elke reis met Epique is een 3-eenheid (lawinepieper, schep en sonde) verplicht. Het oefenen met deze materialen is een standaard onderdeel van de reis. 

Een (lawine)rugzak en 3-eenheid kun je bij ons huren. Bekijk hier ons verhuur aanbod.

Overzicht van jouw reis

Bestemming
Alpen
Reisperiode
07 dec. t/m 11 dec. 2022
Niveau Meer info
Rookie Expert
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Stijtechniek
Stijgconditie
Kennis
Totaal prijs per persoon €545
berghut

Eigen accommodatie

De overnachting voor deze reis boek je zelf. Op deze manier zijn we flexibel en kunnen kort voor vertrek besluiten waar we heen gaan. Daarnaast kun je zelf de keuze maken tussen luxe of budget. Wij zullen doorgeven waar we voor onze gidsen kamers boeken, als je het gezellig vindt kun je daarbij aansluiten. Op zoek naar iemand om een kamer of appartement te delen? Dat kan via de WhatsApp-groep. Lunchen doe je met je groep op de berg. Na een dag in de poeder worden er uiteraard afspraken gemaakt voor de après-ski of gezamenlijk diner.

Ervaringen spreken voor zich

Altijd fijn om met epique op pad te zijn

Al heel wat keren met de kick-off mee geweest en hoe de omstandigheden ook zijn, altijd mooie dagen gehad, met goede gidsen en een boel gezelligheid.

ervaring WPSKO
WPSKO freeride reis naar de Alpen
Freeride ski en snowboard trip naar de Alpen
Freeride ski en snowboard trip naar de Alpen
Epique snowboard techniek trainingen
Freeride ski en snowboard trip naar de Alpen
Freeride ski en snowboard trip naar de Alpen
Freeride ski en snowboard trip naar de Alpen
Off-piste ski en snowboard training in de Alpen
voorbereiding op je reis met Epique

Goed voorbereid op reis

Fit genoeg, al het materiaal op orde, welke vluchten moet ik boeken en zijn er carpool mogelijkheden? Een greep uit de vragen die je kan hebben voordat je op reis gaat. Epique snapt dat en zorgt voor de perfecte voorbereiding zodat je 100% klaar bent voor jouw avontuur. Ruim voor aanvang van jouw reis ontvang je alle documenten die je nodig hebt om jezelf goed voor te bereiden. Zo ontvang je bijvoorbeeld een trainingsplan om fit te worden en een uitgebreide paklijst en materiaalgids voor de juiste gear. Ook zorgen we dat je in contact komt met je reisgenoten zodat je carpool afspraken kunt maken. Ook assisteren we je graag bij vluchtschema’s en kunnen we deze ook voor je boeken. Ons team staat uiteraard klaar voor alle andere vragen!

Alle details van jouw volgende avontuur

Alles weten van deze reis? Vraag hier de digitale brochure aan.

Brochure aanvragen
Toerski reizen Epique
Toerski en splitboard groepsreis naar Noorwegen

WAAROM MET EPIQUE OP REIS?

Buitengewone bestemmingen, service en organisatie staan garant voor onvergetelijke en leerzame avonturen. Epique gaat verder, de details maken het verschil. Kom alles te weten over onze aanpak en lees wat Epique onderscheidt.

 • Professionals en liefhebbers die midden in het werkveld staan
 • 100% huisgemaakt, exclusief en buiten de gebaande paden
 • Voorbereiding, veiligheid, en garanties
Alles over Epique

Wat wordt jouw volgende bestemming?