Season Kick-off

Met een groep wintersport fanaten een lang weekend de sneeuw in. Freeriden, volg de tourski-cursus of verbeter je off-piste skills.

Dit jaar is alweer de 10e editie van de wePowder Season Kick-off! Een korte trip naar de Alpen die, naast het skiën en boarden, draait om de gezelligheid van een groep gelijkgestemden. Samen met de experts van wePowder houden we de sneeuwcondities in de gaten, een week voor vertrek besluiten we waar we heen gaan zodat we de beste condities van dat moment in de Alpen scoren. Freeriden zoals het bedoeld is! Jij regelt zelf je overnachting, wij zorgen voor een team ervaren, internationale gidsen en een goede sfeer.

 • Groepen voor freeride, freetour en training
 • Een onmisbare trip voor freeride-fanaten
 • Heerlijke start van je freeride seizoen
 • Budget of luxe, boek zelf je accommodatie

Onder begeleiding van een van de ervaren Epique gidsen ga je vier dagen freeriden, freetouren of aan je techniek werken. De groepen delen in naar niveau en wensen. Om de beste kans te hebben op poedersneeuw besluiten we een week voor vertrek naar welk gebied we gaan. We kiezen voor een goed freeride gebied met voldoende lift-capaciteit en genoeg off-piste en tourski/splitboard mogelijkheden. Bijvoorbeeld Les Trois Vallées, Arlberg, Tignes – Val d’Isère, Davos of Sestrière. Verder letten we bij de keuze van het gebied op de weersvoorspelling, het sneeuwdek en de actuele lawine situatie.

Belangrijk voor jou

Programma
Inclusief
Niveau
Materiaal

We verzamelen op woensdagavond in een restaurant voor de opening en briefing. Onder het genot van een hapje en drankje maak je kennis met je reisgenoten en de gidsen. Samen met je gids spreek je het plan voor de volgende dag door.’s Ochtends treffen we elkaar, net voor openingstijd, bij het dalstation. Na een materiaalcheck pakken we de eerste lift omhoog. We beginnen rustig zodat iedereen kan wennen aan de sneeuw en het materiaal en duiken dan zo snel mogelijk de poeder in. De gids staat voor je klaar met tips en tricks om jouw poeder runs te perfectioneren. Indien nodig maken we vandaag tijd voor een korte safety clinic. De komende dagen zal de gids je steeds meer uitdagen en gaat op zoek naar uitdagende freeride afdalingen. Uiteraard passend binnen het niveau van de groep. De freetour groepen gaan verder de backcountry en maken dagelijks een korte tour. Alle details en een dag tot dag programma vind je in de brochure.

 • 4 dagen programma met ‘Staatlich Geprüfte’ ski/snowboard of UIAGM berggids
 • 1 gids per groep van maximaal 7 personen
 • Groepen ingedeeld naar niveau en discipline
 • Organisatie van o.a. gezamenlijke diners en après-ski plekken
 • Bijdrage Trees-for-All om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren
 • SGR Garantiefonds & Calamiteitenfonds

Deze reis is geschikt voor bijna alle freeride niveaus, van beginner tot expert. Je hebt dus al enige off-piste ervaring nodig. Je kunt bij deze reis kiezen uit een training-, freeride- of tour-groep. Bekijk hieronder de details over de groepen. 

Daarnaast houden we rekening met je off-piste niveau en ervaring. Met ruimte voor 8-10 groepen kunnen we een goede indeling maken en kan iedereen op zijn niveau skiën of boarden. Een groep bestaat uit minimaal 7 deelnemers per trainer. Dit is in de eerste plaats vanwege de veiligheid en het comfort in de backcountry. Daarnaast is er in een kleine groep genoeg tijd en ruimte om iedereen voldoende persoonlijke feedback te geven en in te spelen op individuele wensen.

Twijfel je over je ski of snowboard skills? Neem gerust even contact met ons op. We adviseren je graag. Voor een perfecte voorbereiding kijk even bij onze off-piste training.

Voor de freeriders volstaat een freeride ski. In de freetour groep heb je ski’s met een tourbinding en schoenen met een loopstand nodig. Boarders hebben een splitboard nodig. Daarnaast heb je de standaard tour-accessoires zoals vellen, harschijzers en telescoopstokken nodig. Verder heb je een rugzak nodig met de mogelijkheid om ski’s of board te bevestigen. Ruim voor aanvang van je reis ontvang je van ons een gedetailleerde paklijst met alles wat je nodig hebt.

Bij elke reis met Epique is een 3-eenheid (lawinepieper, schep en sonde) verplicht. Het oefenen met deze materialen is een standaard onderdeel van de reis. 

Een (lawine)rugzak en 3-eenheid kun je bij ons huren. Bekijk hier ons verhuur aanbod.

Overzicht van jouw reis

Bestemming
Frankrijk, Italië, Oostenrijk
Reisperiode
13 dec. t/m 17 dec. 2023
Niveau Meer info
Rookie Expert
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Stijgtechniek
Conditie
Kennis
Totaal prijs per persoon €595

Freeriden, touren of trainen

Bij het aanmelden kun je kiezen uit 4 groepen. Binnen deze groepen maken we een indeling aan de hand van niveau. Uiteraard houden we bij de indeling rekening met vrienden, stelletjes, collega’s etc. Het vereiste niveau verschilt per groep.

1. Freeride Training
Veel meters maken, maar ook beter worden. Met persoonlijke feedback van de gids maak je de volgende stap in je freeride carrière..
Voor afdaal-niveau: Beginner

2. Tourski/splitboard Training
Het afdalen heb je helemaal onder de knie en het is tijd voor je eerste tourski of splitboard meters. Leer alles over o.a.; materiaal, spoor keuze en spitzenkehren.
Voor afdaal-niveaus: Intermediate t/m Expert

3. Freeride
Gewoon 4 dagen lift-acces knallen in een groep op jouw niveau en onder begeleiding van een gids.
Voor afdaal-niveaus: Intermediate t/m Expert

4. Freetour
Ga verder de backcountry in, op zoek naar de mooiste afdalingen. Voor freeriders met tour-ervaring.
Voor afdaal-niveaus: Intermediate t/m Expert

Eigen accommodatie

De overnachting voor deze reis boek je zelf. Op deze manier zijn we flexibel en kunnen kort voor vertrek besluiten waar we heen gaan. Daarnaast kun je zelf de keuze maken tussen luxe of budget. Wij zullen doorgeven waar we voor onze gidsen kamers boeken, als je het gezellig vindt kun je daarbij aansluiten. Op zoek naar iemand om een kamer of appartement te delen? Dat kan via de WhatsApp-groep. Lunchen doe je met je groep op de berg. Na een dag in de poeder worden er uiteraard afspraken gemaakt voor de après-ski of gezamenlijk diner.

Epique WPSKO - freeriden in de Alpen

Op zoek naar de beste sneeuw

Om de beste kans te hebben op poedersneeuw besluiten we een week voor vertrek naar welk gebied we gaan. We kiezen voor een goed freeride gebied met voldoende lift-capaciteit en genoeg off-piste- en tourski-/splitboardmogelijkheden. Bijvoorbeeld Les Trois Vallées, Arlberg, Tignes – Val d’Isère, Davos of Sestrière. Verder letten we bij de keuze van het gebied op de weersvoorspelling, het sneeuwdek en de actuele lawinesituatie.

Freeride ski en snowboard trip naar de Alpen
Epique WPSKO - freeriden in de Alpen
Freeride ski en snowboard trip naar de Alpen
Epique snowboard techniek trainingen
Epique WPSKO - freeriden in de Alpen
Freeride ski en snowboard trip naar de Alpen
Freeride ski en snowboard trip naar de Alpen
Epique WPSKO - freeriden in de Alpen
Epique WPSKO - freeriden in de Alpen

Ervaringen spreken voor zich

Altijd fijn om met epique op pad te zijn

Al heel wat keren met de kick-off mee geweest en hoe de omstandigheden ook zijn, altijd mooie dagen gehad, met goede gidsen en een boel gezelligheid.

ervaring WPSKO
WPSKO freeride reis naar de Alpen

Brochure download

Alles weten over deze reis?
Download hier de digitale brochure.

Brochure aanvragen
Toerski reizen Epique
Epique design Website

WAAROM MET EPIQUE OP REIS?

Buitengewone bestemmingen, service en organisatie staan garant voor onvergetelijke en leerzame avonturen. Epique gaat verder, de details maken het verschil. Kom alles te weten over onze aanpak en lees wat Epique onderscheidt.

 • Professionals en liefhebbers die midden in het werkveld staan
 • 100% huisgemaakt, exclusief en buiten de gebaande paden
 • Voorbereiding, veiligheid, en garanties
Alles over Epique

Wat wordt jouw volgende bestemming?