Tourskiën en zeilen in Noorwegen

Lyngen Alps en Senja

Veel van de meest spectaculaire ski locaties in Noorwegen zijn alleen per boot bereikbaar. Met de Moondance zeilen we naar de mooiste tourski routes, beginnen bij de waterkant en skiën tussen de mooiste bergen van de Lyngen en Senja. 

In maart worden de dagen weer langer, wordt het weer stabieler en zijn de sneeuwcondities doorgaans erg goed. De reis start op zaterdag in Tromsø waar we aan boord gaan van de Moondance. We zeilen en skiën in de fjorden van Senja, Kvaloya of Troms. Het comfortabele schip met de ervaren bemanning en een skigids met lokale kennis zorgen voor een onbezorgd avontuur.

 • Tourskiën en zeilen op de mooiste plekken van de Lyngen en Senja
 • Op reis met een comfortabel expeditie jacht
 • Op pad met een ervaren gids met veel kennis van de regio
 • De ultieme manier om de rust en natuur van Noorwegen te ontdekken

Elke week sluit zich een nieuwe groep aan bij de gids en de crew van de Moondance. Of je nou alleen komt of met een groep vrienden, er is altijd een reis die aansluit bij jouw wensen en niveau. Neem gerust contact met ons op dan gaan we op zoek naar jouw perfecte Sail & Ski trip.

Belangrijk voor jou

Programma
Inclusief
Niveau
Gear

Je wordt ‘s ochtends wakker, verwelkomd door de aroma van verse koffie en gebakken eieren, terwijl elke nieuwe dag je een ander adembenemend uitzicht op de Noorse fjorden schenkt. Na een goed ontbijt laden we onze uitrusting in de bijboot en varen we moeiteloos naar het startpunt van onze tour. Dankzij de lage startpositie ervaren we weinig hinder van de hoogte. Eenmaal boven worden we beloond met een panoramisch uitzicht over het betoverende Noorse landschap. Of we nu door een poederveld of voorjaarssneeuw afdalen, de Moondance wacht op ons aan het einde van elke dag.

We maken dagelijks één of twee beklimmingen en afdalingen. Terug aan boord wordt er gezeild en genieten we na van de een heerlijke tour-dag. Het diner is altijd een verrassing en afhankelijk van de vangst van de dag.

Gedetailleerde informatie en een dagelijks programma zijn te vinden in onze brochure.

 • 5 dagen Ski & Sail programma met ski- of snowboardgids
 • 1 gids voor een groep van 6 deelnemers
 • 6 overnachtingen op de Moondance inclusief volpension
 • Transfer van het vliegveld naar de haven en terug
 • 9-persoonsbusje aan land t.b.v. tours en logistiek
 • Bijdrage Trees-for-All om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren
 • SGR Garantiefonds & Calamiteitenfonds

Touren in Noorwegen is haalbaar zonder een expert te zijn, maar het vereist wel enige ervaring. Dit tourski-avontuur is geschikt voor skiërs en snowboarders die al enige off-piste afdalingen hebben gemaakt. Het is belangrijk dat je gecontroleerd kunt afdalen in verschillende sneeuwcondities. Bovendien dien je ervaring te hebben met toerskiën of splitboarden.

Naast ervaring is het ook belangrijk dat je over een goede basisconditie beschikt. Tijdens de tourdagen maak je dagelijks tochten van 800 tot 1200 hoogtemeters. Het vergt dus een zekere fysieke inspanning. Echter, met de juiste ervaring en conditie zul je beloond worden met onvergetelijke ervaringen in de prachtige Noorse natuur.

Twijfel je over je ski of snowboard skills? Neem gerust even contact met ons op. We adviseren je graag. Voor een perfecte voorbereiding kijk even bij onze off-piste training.

Voor deze reis heb je ski’s met een tourbinding en schoenen met een loopstand nodig. Boarders hebben een splitboard nodig. Daarnaast heb je de standaard tour-accessoires zoals vellen, harschijzers en telescoopstokken nodig. Ruim voor aanvang van je reis ontvang je van ons een gedetailleerde paklijst met alles wat je nodig hebt.

Bij elke reis met Epique is een 3-eenheid (lawinepieper, schep en sonde) verplicht. Het oefenen met deze materialen is een standaard onderdeel van de reis. 

Een (lawine)rugzak en 3-eenheid kun je bij ons huren. Bekijk hier ons verhuur aanbod.

Overzicht van jouw reis

Bestemming
Noorwegen
Reisperiode
30 maa. t/m 05 apr. 2024
Niveau Meer info
Rookie Expert
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Stijgtechniek
Stijgconditie
Kennis
Totaal prijs per persoon €3.795

De Moondance

De Moondance is onze varende berghut. Ruim, comfortabel en bemand door een ervaren en gezellige crew. De Moondance is ontworpen door Dick Koopmans, gebouwd bij Koopmans Kasko’s in Sneek en perfect uitgerust voor een zeil en ski avontuur. Aan boord zijn 6 bedden voor gasten, een ruime kajuit en een nette wc en warme douche. Verder is er aan boord opbergruimte voor ski-gear, verwarming door het hele schip en comfortabele bedden. Het ideale schip voor expedities in het hoge Noorden.

 • Een van de mooiste tourski schepen in Noorwegen
 • Genoeg ruimte en comfort
 • Plek voor 6 deelnemers

Tourskiën in de Lyngen en Senja

Dit avontuur start in Tromsø, de hoofdstad van Noord-Noorwegen. Op 350 km boven de poolcirkel en omringd door besneeuwde bergen en fjorden is het perfecte startpunt voor een ski & sail trip.

Senja

Senja ligt tussen de Lofoten en Lyngen en staat bekend als het ‘mini-Noorwegen’ vanwege de opvallende diversiteit in zijn landschappen. Vanaf het schip zie je een ruige kustlijn met hoge toppen, diepe fjorden en prachtige stranden. Hier kunnen we in de loop van een dag één, twee en zelfs drie toppen bereiken. Het hoogste punt is Breitinden op 1001 meter boven zeeniveau.

Kvaløya

Kvaloya ligt net buiten Tromsø en is een eiland met een prachtig, grotendeels bergachtig landschap. Kvaløya wordt bijna in drie delen verdeeld door de fjorden Erstfjorden en Kaldfjorden. De hoogste berg is Store Blåmann met 1044 meter. Kvaløya voelt aan als een verlaten, wilde plek en deze sfeer draagt alleen maar bij aan het plezier van skiën daar.

Lyngen

De Lyngen Alpen is waarschijnlijk het bekendste tourski gebied van Noorwegen. Het schiereiland is ongeveer 90 km lang en 20 km breed met als hoogste punt 1.833 meter boven zeeniveau. Het terrein omvat gletsjers, steile couloirs en brede bowls. Toppen die doorgaans worden geskied in de Lyngen Alpen liggen op minder dan 1.200 meter hoogte, met afdalingen die helemaal naar zeeniveau gaan.

Midden april zeilen we verder naar het noorden en gaan we tourskiën in Finnmark.

 

Tourskiën en splitboarden vanaf de Vulkana in Noorwegen vanaf de Moondance

De sneeuw in Noorwegen

In Noord-Noorwegen, een gebied ter grootte van meer dan 115.000 km2, kan het weer en de sneeuw sterk verschillen. Net als in de Alpen kunnen deze omstandigheden variëren per regio, zelfs per fjord. Wind, temperatuur en sneeuwcondities veranderen snel. ​Wees niet verbaasd als je op dezelfde dag regen, zon, wind en zelfs sneeuw krijgt. De sneeuw is doorgaans goed in december, januari en februari, maar het gebrek aan daglicht maakt volledige dagprogramma’s moeilijk. Vanaf eind februari worden de dagen langer en is maart ideaal om het Noorderlicht te zien. In april worden de dagen echt langer en merk je dat de lente er aankomt.​ ​Het weer wordt ​stabieler en warmer maar er ligt doorgaans ​nog ​een goed pak sneeuw ​tot​​ zeeniveau.​ De hoeveelheid sneeuw varieert per winter maar is doorgaans goed.​ ​In een gemiddelde winter is er genoeg sneeuw tot eind mei om mooie toeren te maken.​ ​Eind april en ​in ​mei kun je voornamelijk heerlijke voorjaarssneeuw (firn) verwachten maar verse sneeuw is zeker niet uitgesloten.​ De zon gaat nu bijna niet meer onder en een afdaling onder de middernachtzon is magisch!

Tourskiën en zeilen met de Moondance, Noorwegen
Epique Ski and sail reizen in Noorwegen
Tourskiën en zeilen met de Moondance, Noorwegen
Tourskiën en zeilen met de Moondance, Noorwegen

Ervaring spreken voor zich

Wat een ervaring!

Het zeilschip wordt voor anker gelegd in een baai en vanaf zeeniveau tour je naar de top, waar je je vervolgens regelmatig afvraagt of iemand hier ooit eerder gelopen heeft. Bij deze reis draait het een week lang echt alleen om het goede gezelschap, de prachtige natuur en het uitdagen van jezelf met de klimmen en afdalingen. Après Ski&Sail? Dat is natuurlijk met z’n allen op het dek een pokébowl eten met vers gevangen vis!

Ervaring - Ski & Sail - Isabeau
Tourskiën en Zeilen in Noorwegen - Moondance
Tourskiën in Noorwegen. Vulkana

Deze reis met je eigen groep?

Jij en je beste vrienden, op een avontuur dat is afgestemd op jullie wensen. Bij alle groepsreizen in onze agenda sluit je aan bij andere fanatieke skiërs of boarders.

Liever met je eigen groep op reis? We plannen samen een datum en kunnen elke reis naar wens aanpassen. Neem gerust even contact met ons op.

Go Private

Brochure download

Alles weten over deze reis?
Download hier de digitale brochure.

Brochure aanvragen
Epique ski en zeil reizen - tourskiën in Noorwegen Moondance
Epique design Website

WAAROM MET EPIQUE OP REIS?

Buitengewone bestemmingen, service en organisatie staan garant voor onvergetelijke en leerzame avonturen. Epique gaat verder, de details maken het verschil. Kom alles te weten over onze aanpak en lees wat Epique onderscheidt.

 • Professionals en liefhebbers die midden in het werkveld staan
 • 100% huisgemaakt, exclusief en buiten de gebaande paden
 • Voorbereiding, veiligheid, en garanties
Alles over Epique

Wat wordt jouw volgende bestemming?

Kvaløya

Kvaloya ligt net buiten Tromsø en is een eiland met een prachtig, grotendeels bergachtig landschap. Kvaløya wordt bijna in drie delen verdeeld door de fjorden Erstfjorden en Kaldfjorden. De hoogste berg is Store Blåmann met 1044 meter. Kvaløya voelt aan als een verlaten, wilde plek en deze sfeer draagt alleen maar bij aan het plezier van skiën daar.

Lyngen

De Lyngen Alpen is waarschijnlijk het bekendste tourski gebied van Noorwegen. Het schiereiland is ongeveer 90 km lang en 20 km breed met als hoogste punt 1.833 meter boven zeeniveau. Het terrein omvat gletsjers, steile couloirs en brede bowls. Toppen die doorgaans worden geskied in de Lyngen Alpen liggen op minder dan 1.200 meter hoogte, met afdalingen die helemaal naar zeeniveau gaan.

Midden april zeilen we verder naar het noorden en gaan we tourskiën in Finnmark.